Een zeldzame Amerikaan

Zondag 18 mei 2008

 

De twitch naar de Amerikaanse goudplevier in de Prunjepolder had een “hit-and-run-actie” moeten worden, maar dat viel toch een beetje tegen.

Na de “piep” rijden we (Frank van Duivenvoorde, Ben Wielstra en Wouter Teunissen en ik) om tien uur de Delingsdijk bij Serooskerke op. Drie andere vogelaars vertellen ons dat de vogel net is opgevlogen en een heel eind verderop weer is ingevallen. Een tegenvaller, maar uiteraard gaan we direct intensief zoeken, maar helaas zonder resultaat.

We zoeken nog wat andere plekken in de Prunjepolder in, maar ook levert geen Amerikaanse goudplevier op.

We besluiten onverrichter zake naar huis te rijden, maar niet voordat we de “oude-plek-theorie” hebben beproefd. Terug op de Delingsdijk ontmoeten we Pim Wolf en Bram Rijksen, die ons vertellen dat zij de vogel in beeld hebben. Nou ja, in beeld hebben, de Amerikaanse plevier heeft zich op enkele honderden meters afstand verstopt achter wat graspollen, maar is met wat moeite toch te zien. Kundig worden we, terwijl we door de telescoop kijken, door Pim naar de plek gepraat, waarna wij de vogel ook stukje bij beetje kunnen zien. Het komende halfuur komt de vogel gelukkig een wat dichterbij en uiteindelijk laat hij zich in volle glorie bewonderen! Wat een prachtig beest en voor Ben, Wouter en mij ook nog eens een nieuwe soort!

Amerikaanse_goudplevier_080518_2

Amerikaanse_goudplevier_080518_1

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Een zeldzame Amerikaan

 1. Bertus zegt:

  He Luuk!

  Ziet er leuk uit . Ik vind de foto van de besmeurde zeekoet een beetje sneu ; natuurlijk , die dingen gebeuren (hoe triest ook….) maar volgens mij heb jij mooiere platen. Hoe dan ook , ik zal je weblog vaker bezoeken , want ik vind jouw verslagen onderhoudend om te lezen.

  Groet , Bertus

 2. arie-willem v/d wal zegt:

  hallo luuk,
  mooie site!! *(kort maar kragtig
  mvg arie-willem van der wal.
  Oud-Alblas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s