De aanhouder wint.

Maandag 16 februari 2009

Even na acht uur sta ik voor een herkansing in het parkje in Barendrecht. Al snel krijg ik gezelschap van nog enkele vogelaars, maar de middelste bonte specht laat het net als gisteren afweten.
Na twee uur posten besluit ik naar de Hellegatsplaten te rijden om een vinkje achter “flamingo” op de jaarlijst te kunnen zetten. Het is even zoeken, maar uiteindelijk vind ik een kleine twintig Chileense flamingo’s en minstens drie (Europese) flamingo’s op een eilandje in het Volkerak.
Als ik rond twaalf uur opnieuw in Barendrecht aankom, tref ik Jelle en Coby van Dijk en Wim Kolber, die me vertellen dat middelste bonte specht een half uurtje geleden zo’n drie minuten aan de voerkorf heeft gehangen. “Au!”
Terwijl de tijd verstrijkt, kletsen Wim en ik wat bij over onze vogelervaringen en zien we verscheidene vogelaars langskomen, die hun lunchpauze goed willen benutten. De meeste keren onverrichter zake naar hun werk terug.
Tegen half twee is het raak: de “mibo“x9d, zoals de middelste bonte specht in vogelaarsjargon heet, komt aanvliegen en gaat in een boom zitten. Even later vliegt hij via het rechter wilgje naar de voerkorf, waar hij ijverig op de vetbol inhakt.

Middelste_bonte_specht_090216_4

Na enkele minuten vliegt de specht naar een boom, klimt wat over de takken omhoog en gaat dan rustig zitten uitbuiken.

Middelste_bonte_specht_090216_1

Nadat ik een aantal foto’s heb gemaakt en een Dutch Bird Alert heb verstuurd, zie ik de “mibo”x9d naar een slangenden vliegen waar hij stevig inhakt op een vetblok.

Middelste_bonte_specht_090216_2a

Na een totale waarnemingsduur van ruim twintig minuten vliegt de middelste bonte naar de oostkant van het park. Even later loop ik met een nieuwe”Zuid-Holland-soort”x9d op zak en tevreden grijns op mijn gezicht het parkje uit.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s