Griel in de stromende regen.

Zondag 12 juli 2009

Griel_090712_2
Griel

Om tien over negen ontvang ik een Dutch Bird Alert van Alwin Borhem. Als jaarlijster moet hij natuurlijk achter elke melding en claim van een soort aan. Dat is (wellicht) de reden dat hij ondanks het barre weer vanochtend bij Bakkum in het Noordhollands Duinreservaat (met succes) op zoek is gegaan naar een gisteren gemelde griel. Een stoere actie die respect verdient, want het water komt echt met bakken uit de hemel.
Maar nu de “piep” is gekomen, moet ik er natuurlijk ook op uit. Om kwart voor elf loop ik samen Frank van Duivenvoorde in de stromende regen het duingebied in. Ondanks de aanwijzingen en het telefonisch coachen van Alwin lopen we flink verkeerd. Het is natuurlijk erg lastig om als iemand verkeerd is gelopen deze weer op het goede spoor te zetten. Gelukkig ontmoeten we na een uur rond te hebben gedoold de boswachter, die ons met een aantal korte aanwijzingen de goede richting op stuurt.
Eenmaal in de vogelkijkhut blijkt het vinden van de griel een peulenschil. De vogel staat, zij het op betrekkelijk grote afstand, bijna recht voor de hut. Al is de vogel erg passief (hij beweegt alleen een paar keer zijn kop) is het toch een erg mooie waarneming van deze fascinerende soort. Prachtig beest!

Griel_090712_5a
Griel

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s