Even weer lokaal vogelen.

Zondag 25 oktober 2009

Na alle sensatie rond de Kaspische plevier en de Taigastrandloper is het ook heerlijk om vanmiddag even rustig bij Poelgeest en de polders rond Leiderdorp rond te scharrelen. Met al die mega; s van de laatste tijd zou je bijna vergeten dat ook gewone vogels het bekijken meer dan waard zijn.

Spreeuw_091025_1_2
Spreeuw

Wintertaling_091025_1
Wintertaling (man)

Dodaars_091025_1
Dodaars

Aalscholver_091025_1
Aalscholvers

Putter_091025_1
Putter

Wilde_eend_091025_1
Wilde eend

Een grote gele kwikstaart die bij de overstort van een ringsloot rondscharrelt, vliegt helaas op, voordat ik een plaatje kan maken.
Kasper heeft me ’s morgens al ge-sms’t over een wat afwijkend ogende kuifeend. Wellicht wat bloed van een ringsnaveleend? Door de grote afstand en het tegenlicht laat de vogel zich lastig bekijken en digiscopen. Thuisgekomen bekijk ik de foto’s en stuur deze naar Kasper en Wouter. Helaas kunnen we eigenlijk niet anders dan tot de conclusie komen dat het om een gewone kuifeend gaat. Maar die kopvorm blijft a-typisch….. Aangezien de vogel nog gedeeltelijk in eclips is, moeten we maar hopen dat hij rond blijft hangen, zodat we hem straks als hij in prachtkleed nog eens goed kunnen bekijken.

Kuifeend_091025_1

Kuifeend_091025_3

Kuifeend_091025_3_2

Kuifeend_091025_5_2

In de polders is het nog rustig. Wel veel knobbelzwanen, twee zwarte zwanen en uiteraard de tegenwoordig onvermijdelijke grote zilverreigers. Alleen al in de Blauwe Polder tel ik er vijf.

Grote_zilverreiger_091025_1
Grote zilverreiger

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Even weer lokaal vogelen.

  1. Andrxe9 Kommer en Muriel Kommer-Sourdeval. zegt:

    Dag Luuk,
    Tijdens een excursie van de HVB (Haagse Vogelbescherming) in het Zwanenwater op zaterdag 27 juni kwam er groep van 9 exemplaren overvliegen. Ze vlogen al cirkelend in noordelijke richting … wellicht zitten ze nu op Texel, geen onbekende plek voor deze soort. Trouwens we kwamen je een week geleden tegen in de Groene Jonker tegen, toen we het over “je” wilvleugelsterns op de Zoertermeerse Plas hadden met een collega vogelaar. Een toevallige ontmoeting!
    (kijk eens op onze log: http://www.goudvink.waarbenjij.nu)
    Allerbeste groeten van André en Muriel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s