Leuke zeetrek en jonge bosuilen

Zaterdag 26 maart 2011

Uiteraard lonkte vandaag de donderdag in het Lauwersmeergebied ontdekte steppekievit, maar omdat de gezondheidstoestand van mijn vader afgelopen donderdag veel te wensen overliet (kort op elkaar twee zware insulten), had ik vandaag niet de energie om naar het hoge noorden af te reizen en vond ik het ook een prettiger idee om “in de buurt te zijn” voor het geval zich opnieuw iets met mijn vader zou voordoen.

Frank van Duivenvoorde en ik brengen daarom vanochtend drie uur door op telpost Savoy. Geen straf, want ondanks de lichte regen genieten we met volle teugen van een ochtendje goede zeetrek: veel verschillende soorten eenden in mooie aantallen, een dichtbij langs trekkende kuifduiker die goed zijn best doet om vier futen bij te houden, twee groepjes lepelaars (acht en drie), mijn eerste grote stern van het seizoen en met zevenhonderd tweeënzeventig exemplaren een telpostrecord bonte strandlopers!

Lepelaar 110326 1 Lepelaar 110326 2(Recordshots) Lepelaars – Spoonbill, Platalea leucorodia

Voor de volledige telling zie deze link.

Frank en ik maken nog een rondje door de regio, waarbij we onder andere een fraai ijsvogeltje en een familie bosuilen zien. De laatste laten zich erg leuk bekijken, maar door het regenachtige weer en het slechte licht kan ik alleen wat bewijsplaatjes maken. Al met al toch een heel leuk vogelochtendje!

Bosuil 110326 1
Bosuil 110326 2
Bosuil 110326 5

Bosuil 110326 6
Bosuil 110326 4
Bosuil – Tawny Owl, Strix aluco

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Leuke zeetrek en jonge bosuilen

  1. wat leuk om een groep uiltjes te zien. Ze staan er ondanks het iets slechte weer er toch gezellig op. Beterschap met je vader, altijd in de omgeving blijven. Fijne zondag al is deze nu xc3xa9xc3xa9n uur korter.

    Groetjes Von

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s