Morinelplevieren over de Puinhoop!

Donderdag 29 augustus 2013

Ook aan de zomervakantie van een onderwijzer komt een eind, maar voordat ik vandaag mijn lokaal ga inrichten en andere voorbereidingen voor het begin van het schooljaar tref, post ik nog een paar uurtjes op De Puinhoop.

Zicht vanaf de Puinhoop

Zicht vanaf de Puinhoop

Het is een mooie, stille ochtend met mistbanken in de duinvalleien en de zon kleurt de ochtendlucht met prachtige pasteltinten. Om me heen tikken wat roodborsten, laten heggenmussen hun ijle roepjes horen, ruziën wat koolmezen en grasmussen, vliegen wat gele kwikstaarten over en proberen de boerenzwaluwen al weer wat insecten te vangen. In de zeereep zit een paapje in de top van een duindoorn wat voor zich uit te staren. Hij schiet weg als er plotseling een ree aan komt lopen.

Ree – Roe Deer

Ree – Roe Deer

Even voor half acht zie ik aan de oostkant vijf plevieren aankomen. Spannende beesten: het ziet er goudplevier-achtig uit, maar ze ogen wat meer “gedrongen”. Als ik zie dat de vogels alle vijf geen vleugelstreep hebben, weet ik genoeg: morinelplevieren! Supergaaf! Ik heb geen donkere buiken gezien, dus waarschijnlijk betreft juveniele vogels, want ik kan me niet voorstellen dat er zo vroeg in het seizoen al adulte vogels in winterkleed overtrekken…. Helaas kan ik deze mooie waarneming met niemand delen, want ik sta nog steeds in mijn eentje op de telpost.
Enkele minuten na deze prachtwaarneming krijg ik gezelschap van Wouter Teunissen, wat later volgen, Frank van Duivenvoorde, René van Rossum, Gijsbert van der Bent, Ronald Honders en Annelies Marijnis. Veel vogeltrek is er niet, maar met een bak koffie en gezellige praat is het prima toeven op de Puinhoop.
Om negen uur ga ik voor het eerst sinds bijna zeven weken weer eens naar school. Ik heb er weer energie genoeg voor en ik heb ook veel zin om de leerlingen weer te zien!
Voor de volledige telling zie deze link.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Morinelplevieren over de Puinhoop!

  1. Bertus zegt:

    Goed bezig Luuk!Mooie waarneming.

  2. luukpunt zegt:

    Was inderdaad gaaf, Bertus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s