Op naar Georgië!

Zaterdag 26 april 2014

Na maanden van voorpret is het dan eindelijk zo ver: we gaan naar Georgië om “The Caucasian Big Four” te zien!

Foto © Kasper Hendriks

Foto © Kasper Hendriks

Na wat gedoe met de bagage (geboekt bij KLM, maar opeens gelden de bagagevoorschriften van Georgian Airways ) stijgen Frank van Duivenvoorde, Bertus de Lange, Kasper Hendriks, Johan van ’t Bosch en ik met vlucht KL 3108 om kwart voor elf in een Boeing 737-500 van Georgian Airways op van Schiphol. Het vliegtuig zit bij lange na niet vol, zodat we allemaal drie stoelen voor ons zelf hebben. Voor mij een ongekende luxe!

Foto © Johan van ‘t Bosch

Foto © Johan van ‘t Bosch

Kasper heeft de gps-functie op zijn telefoon aanstaan, zodat we kunnen zien waar we ons bevinden. Met de recente gebeurtenissen in de Oekraïne in het achterhoofd is het een bizar idee als we vaststellen dat we over De Krim vliegen.

GPS De Krim

GPS De Krim

Om kwart over vijf landen we op de luchthaven van Tbilisi (in het Georgisch: თბილისის აეროპორტი) waar we worden opgevangen door onze gids Zura Javakhishvili, die zich direct een leuke, joviale vent toont. Dat zit wel goed voor de komende negen dagen!
Tijdens het inpakken van onze vervoermiddel, een four-wheel-drive Mitsubishi Delica, noteren we de eerste soorten van de reis: huismus, grauwe gors, boerenzwaluw, ekster en een mannetje blonde tapuit.

Parkeerplaats vliegveld Tbilisi

Parkeerplaats vliegveld Tbilisi

Tijdens de ruim drie uur durende rit over de Georgische militaire weg naar Kazbegi met veel mist over met de name de Ivris Oegheltechili-pas , toont Zura zich een heel safe chauffeur. Om half tien arriveren we bij ons onderkomen voor de komende twee dagen: het “Ilia State University Hotel Kazbegi”, waar we alvorens we onder de wol kruipen nog van een warme maaltijd en een door Zura aangeboden lokale “whisky” genieten. En nu maar dromen over wat we morgen hopelijk allemaal te zien gaan krijgen…..

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Op naar Georgië!

  1. Rob Bekebrede zegt:

    Hoi Luuk,
    Nog een vraag. Op het dak tegenover de ingang van het vliegveld hadden we een tapuit, die ons deed denken aan een donkere Blonde Tapuit. Het was slecht weer, we hadden geen telescopen en wisten dit niet zeker. Nu lees ik dat jullie een Bonte hadden. Hadden jullie deze tegenover de ingang op het dak?
    groetjes, Rob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s