De Puinhoop (1)

Zaterdag 6 september 2014

Vanmorgen sta ik voor het eerst dit seizoen op trektelpost De Puinhoop. Hooggespannen verwachtingen heb ik niet: na een week met wind uit oostelijke richtingen, draaide deze gisteren opeens naar noordwest. Maar zo begin september voel je een soort innerlijke drang om weer te gaan trektellen en moet je gewoon naar de telpost toe… 😉 Al snel krijg ik gezelschap van mensen met hetzelfde gevoel. René van Rossum, Frank van Duivenvoorde en Johnny van der Zwaag komen ook De Puinhoop opgelopen, wat later gevolgd door Annelies Marijnis, Arjan van Egmond en Peter van Duijn. Gezellig dus!
De slechte verwachtingen t.a.v. van de vogeltrek worden helaas bewaarheid, maar dat neemt niet weg dat we ons prima vermaken. Verhalen over (vogel)vakanties en de laatste twitches worden uitgewisseld en er wordt veel lachen.

Sperwer – Sparrow Hawk

Sperwer – Sparrow Hawk

Leuk is de waarneming van een sperwer die even rust op een duintop in de zeereep en vervolgens een fanatieke poging doet om een tapuit te grazen te nemen. De laatste is echter sneller en behendiger en ontsnapt richting de “Kleine Maasvlakte”, zoals het stuk duin ten noorden van de Buitenwatering door de lokale vogelaars wordt genoemd.
Op en rond de Puinhoop zien we naast het gebruikelijke vogelvolk drie paapjes en bonte vliegenvanger. De laatstgenoemde zien we (te) weinig in de duinstreek. Voor de volledige telling zie deze link.

Bonte vliegenvanger – Pied Flycatcher

Bonte vliegenvanger – Pied Flycatcher

Om tien uur houden we het voor gezien en gaan we elk ons weegs. De komende maanden zullen we ongetwijfeld nog voldoende vogeltrek gaan meemaken.

Bonte vliegenvanger – Pied Flycatcher

Bonte vliegenvanger – Pied Flycatcher

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s