Bonte tapuit in het laatste licht

Dinsdag 11 november 2014

Twitchers bij de bonte tapuit 1e kj man – Pied Wheatear 1th cy male

Twitchers bij de bonte tapuit 1e kj man – Pied Wheatear 1th cy male

Gisteravond werd bekend dat Adri de Groot in de omgeving van Zoeterwoude een 1e kj man bonte tapuit had gevonden. Een echte knaller, wat uiteraard direct leidde tot grote onrust in vogelend Nederland en dan met name onder jaarlijsters. Vanmorgen meldde Adri dat de vogel nog steeds ter plaatse was en konden degenen die vrij waren of zich vrij konden maken gemakkelijk aanschuiven bij deze prachtige zeldzaamheid die zich getuige de foto’s van onder andere René van Rossum bij heel goed licht fantastisch liet bekijken.
Helaas heb ik het vandaag erg druk, maar aangezien ik vorig jaar nog een prachtige bonte tapuit heb gezien en het ook voor de Zuid-Hollandlijst geen nieuwe soort voor me is, ben ik er wel relaxed onder. Maar naarmate de dag vordert, groeit toch ook de onrust en ik ben dan ook blij als ik tegen half vijf eindelijk naar De Wilck af kan reizen. De vogel zit langs het Zwetslootpad aan de rand van De Wilck, een plek waar ik in mijn vogelaarsleven als niet-twitcher, bijna wekelijks kwam, en ligt op een kleine kwartiertje rijden van mijn huis.
Bij aankomst kan ik aansluiten bij enkele tientallen vogelvrienden en -kennissen en is het ultrazeldzame tapuitje vrijwel direct in beeld. Wat een beauty!

Bonte tapuit 2e kj man - Pied Wheatear 2nd cy male

Bonte tapuit 1e kj man – Pied Wheatear 1th cy male

De bonte tapuit laat zich in het snel krimpende licht fabelachtig mooi bekijken. Voor mijn cameraatje krimpt het licht echter iets te snel, maar gelukkig kan ik nog wel een paar plaatjes maken waar de vogel herkenbaar op staat.

Bonte tapuit 1e kj man - Pied Wheatear 1th cy male

Bonte tapuit 1e kj man – Pied Wheatear 1th cy male

Bonte tapuit 1e kj man - Pied Wheatear 1th cy male

Bonte tapuit 1e kj man – Pied Wheatear 1th cy male

Uiteraard praat ik even gezellig bij met tal van bekenden en met een aantal van hen geniet ik tot het laatste licht van de bonte tapuit, een overknallende slechtvalk en tal van grote zilverreigers die op hun tocht naar hun slaapplaats de ondergaande zon achterna vliegen. Fraai!

Grote zilverreiger – Western Great Egret

Grote zilverreiger – Western Great Egret

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s