Kleine burgemeester in Leiden!

Zondag 15 maart 2015

Om kwart voor drie ontvang ik een whatsapp’je van Hans van Stijn: “Volgens mij ligt er op de vijver bij het nieuwe gebouw van het Stedelijk in Leiden een burgemeester. Ik heb helaas geen kijker bij me om het helemaal zeker te weten, maar het ziet er goed uit. Groeten, Hans“.

Tsja, dat is niet aan dovemansoren gezegd. Tien minuten later ben ik ter plaatse, maar de vijver ligt er op wat parkeenden en meerkoeten na, verlaten bij. Op het dak van het Stedelijk Gymnasium zitten wel wat zilver- en kokmeeuwen. In de hoop dat het gekrijs van zijn familieleden de burgemeester zal lokken strooi ik wat brood. Dit verdwijnt snel in de gulzige kelen van de meeuwen, maar heeft niet het gewenste resultaat. Na een minuut of twintig zie ik opeens het fijne kopje van een kleine burgemeester boven de dakrand uitsteken! Gaaf, het is er dus één!! Even later gaat de vogel staan en laat hij zich prachtig zien!

Kleine burgemeester - Iceland Gull

Kleine burgemeester – Iceland Gull

Ik stuur snel een berichtje naar Hans, naar de whatsapp-groep Leiden, verstuur een Dutch Bird Alert en bel Wouter Teunissen. Wouter kan nog een minuut of vijf van de vogel genieten; Sam die iets later arriveert een minuut, want de vogel vliegt op en verdwijnt boven de wijk uit beeld. Erg sneu voor Fred Klootwijk die enkele minuten later arriveert.

Kleine burgemeester - Iceland Gull

Kleine burgemeester – Iceland Gull

Kleine burgemeester - Iceland Gull

Kleine burgemeester – Iceland Gull

Samen met Fred maak ik nog een rondje door de wijk, maar de kleine burgemeester lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Eenmaal thuis rinkelt de telefoon alweer: de vogel is teruggevonden! Top!

Kleine burgemeester - Iceland Gull

Kleine burgemeester – Iceland Gull

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s