Weekendje Middelburg met Margreet

Zaterdag 2 tot en met maandag 4 mei

Graspieper - Meadow Pipit

Graspieper – Meadow Pipit

Een weekendje Middelburg en omgeving – naast culturele en culinaire uitstapjes hebben Margreet en ik ondanks het wat minder mooie weer ook genoten van het prachtige Zeeuwse landschap. Getrouwd met een vogelaar weet Margreet dat de verrekijker en de telescoop altijd mee gaan. Zo hebben we zaterdag op de heenweg de zomerkleed ijsduiker op de Krammer-Volkerak getwitcht. Ondanks de warmtetrilling enorm genoten van mijn eerste zomerkleed ijsduiker ooit! Prachtige vogel!

Graspieper - Meadow Pipit

Graspieper – Meadow Pipit

Zondag hebben we tijdens een regenachtige dag wat in de westelijke delta rondgezworven. In het tien jaar oude natuurontwikkelingsgebied langs de Zandvoortweg ten noorden van Middelburg troffen we naast de te verwachten soorten twee mooie steltkluten.

Steltkluut - Black-winged Stilt

Steltkluut – Black-winged Stilt

Op Noord-Beveland kijken we in de striemende regen drie morinelplevieren. Een vogelsoort waarvoor zelfs Margreet zich laat nat regenen. 🙂

Morinelplevier – Dotterel

Morinelplevier – Dotterel

De bij Burghsluis overwinterende groep van zo’n zeshonderd vijftig rotganzen blijkt het in Nederland nog prima naar ’t zin te hebben (rotganzen vertrekken vaak pas laat naar de broedgebieden). De zwarte rotgans, die al jaren in deze groep zit, heeft blijkbaar ook nog geen behoefte om naar het hoge noorden te vertrekken.

Zwarte rotgans - Black Brent

Zwarte rotgans – Black Brent

In deze tijd van het jaar is de Brouwersdam vooral het domein van surfende toeristen, maar de zwarte zeekoet, die hier nu al maanden bivakkeert, stoort zich hier niet aan. We treffen de vogel, die volledig in zomerkleed is, actief foeragerend langs de blokkendam bij de trailerhaven.

Zwarte zeekoet - Black Guillemot

Zwarte zeekoet – Black Guillemot

Maandag 4 mei vertrekken we na het ontbijt uit ons hotel. In het mooi gelegen ‘bungaluwpark’ Breezand net ten noorden van Vrouwenpolder zien en horen we onder meer twee wielewalen en zien we drie volop baltsende zomertortels. Fraai!

Zomertortel - Turtle Dove

Zomertortel – Turtle Dove

We rijden ook nog even langs de morinelplevieren. Deze liggen echter midden op het veld te slapen. Zelfs aan twee loslopende honden die achter twee hazen aan zitten, storen ze zich niet. Een rondje door de Prunjepolder levert met enkele Noordse sterns in de Inlagen en strandplevieren langs de Slikweg nog wat vinkjes op de jaarlijst op. Na nog een half uurtje vanaf de Brouwersdam over zee te hebben gestaard, rijden we verkwikt en voldaan naar huis. Zeeland is en blijft een van onze favoriete vakantiebestemmingen!

Dwergstern - Little Tern

Dwergstern – Little Tern

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s