Blaauwe Kraay!

Zondag 14 juni 2015

Halverwege een rustige vogeldag in de regio ontdekt Marc Kolkman een scharrelaar in de Amsterdamse Waterleidingduinen! Wat een knaller!

Op dat moment geniet ik na een ochtendje met Frank van Duivenvoorde in de omgeving van Katwijk te hebben gevogeld van de Leidse slechtvalkenfamilie. Als de Dutch Bird Alert binnenkomt, gelijk gevolgd door een app’je van Frank weet ik genoeg: er zit iets bijzonders. Even checken op de telefoon: Scharrelaar, op het Zwarte Veld in de AWD. Tof! Na een kort overleg met het thuisfront “Natuurlijk moet je gaan! Veel plezier!” rijd ik naar Katwijk waar ik met Frank heb afgesproken om te carpoolen.

En zo sjouw ik om half twee samen met Frank de waterleidingduinen bij Vogelenzang in om de “Blaauwe Kraay” te twitchen. We krijgen gezelschap van Han Buckx en samen lopen we het Zwarte Veld op waar de scharrelaar al snel gevonden wordt door Frank! Man, wat geweldig om deze zeldzame dwaalgast, zij het op betrekkelijk grote afstand, te zien jagen! Fantastisch!

Volledig blog volgt z.s.m.

Scharrelaar  - Roller

Scharrelaar – Roller

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Blaauwe Kraay!

  1. Otto zegt:

    Gefeliciteerd Luuk, holy shit! Ik was vandaag in het AWD, nu eens niet in mijn inventarisatieplot Groot zwarteveld, slik! Grt Otto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s