Draaihals op de laatste zomervakantiedag

Vrijdag 21 augustus 2015

Na deze week thuis al de nodige zaken voor het komende schooljaar te hebben voorbereid, moet het er vandaag toch echt van komen. De zes weken zomervakantie zitten er namelijk bijna weer op en dus loop ik – anderhalf uur later dan dat het vanaf volgende week weer normaal is – om negen uur voor drieëndertigste jaar op rij opgewekt het schoolgebouw van het Wellantcollege in Rijnsburg binnen. Zo’n gebouw leeft echter niet als het vakantie is. Pas als het schoolplein, de gangen, de kantine en de lokalen zich volgende week weer vullen met leuke, jonge, enthousiaste en lawaaierige pubers is het weer echt een school. Daar kijk ik naar uit!
Maar ook vandaag is best leuk: een beetje bijkletsen en een bakkie doen met een aantal collega’s, het lokaal inrichten, kijken of het smartboard nog werkt (dus niet, maar gelukkig snel opgelost door ICT’er Bas) en wat zaken kopiëren en klaarleggen voor de ontvangst van de leerlingen aanstaande maandag.
Als ik even na elven mijn telefoon check, zie ik dat Wouter Teunissen via twee whatsapp-groepen laat weten dat hij een draaihals heeft gevonden in de Biodiversiteitstuin Vrij Groen op het Rijnfront in Oegstgeest. Gaaf! En het is maar vijf minuten rijden vanaf mijn werkplek!
Eenmaal ter plaatse tref ik naast de ontdekker – Wouter – ook Joost van der Sluijs en Peter van Santbrink. De draaihals is echter al een tijdje uit beeld, dus zoeken we – inmiddels in het gezelschap van Stefan van Ettinger – via de kronkelende paadjes de enorm verwilderde en daardoor onoverzichtelijke tuin af.

Speuren naar een draaihals

Speuren naar een draaihals

Als we even later Joost horen fluiten, weten we genoeg: de stiekeme “nekdraaier” is teruggevonden. Eenmaal ter plaatse blijkt het spechtje echter alweer het hazenpad te hebben gekozen en naar een aangrenzende particuliere tuin te zijn gevlogen.

Draaihals – Eurasian Wryneck (foto Joost van der Sluijs)

Draaihals – Eurasian Wryneck (foto Joost van der Sluijs)

Gelukkig blijkt de vogel zich hier, zij het op grote afstand, wel een paar minuten aan ons te willen tonen, ziet Joost nog kans een bewijsplaatje te schieten en kunnen we samen met Sam Gobin die zich bij ons heeft aangesloten genieten van deze mooie ontdekking van Wouter!

In the pocket, maar waar is hij nu gebleven?

In the pocket, maar waar is hij nu gebleven?

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s