Het blijft sprokkelen….

Zondag 11 oktober 2015

Net als gisteren sta ik al voor zevenen op De Puinhoop en geniet ik in alle rust van het ontwaken van de dag met zijn krimpend duister, de maan, de planeten en de sterren die langzaam plaats maken voor de zon en de langzaamaan wakker wordende vogels: een groep geschrokken kauwen, een tikkende roodborst, de roep van een scholekster, een alarmerende merel, zachte roepjes van heggenmus, kool- en pimpelmees, een scheldende winterkoning, een overvliegende zanglijster, grote gele kwikstaart en veldleeuwerik. Heerlijk, ondanks een stevige, koude oostnoordoostenwind.

Maan, Jupiter, Venus en Swarovski

Maan, Jupiter, Venus en Swarovski

Al snel krijg ik gezelschap van René van Rossum, Johnny van der Zwaag en Frank van Duivenvoorde. Een jonge havik zit voor zonsopgang enige tijd prachtig dichtbij in de zeereep. Hij is heel alert, maar trekt zich niets aan van een vos die op een meter of tien achter hem langs sluipt.
Terwijl het gezelschap aangroeit tot een man of vijftien kunnen we net als gisteren al snel constateren dat het “sprokkelen” wordt, want ook vandaag is er bijzonder weinig vogeltrek. Een leuke uitzondering daarop betreft de veldleeuwerik, waarvan we er in ruim vier uur tijd bijna negenhonderd zien passeren. De enige “krent” betreft een grote pieper die om 8.49 uur slechts eenmaal roepend ongezien de telpost passeert.

Zilvermeeuw – Herring Gull

Zilvermeeuw – Herring Gull

Een jonge en bijna handtamme zilvermeeuw is enige tijd te gast op de telpost en zorgt enige tijd voor de nodige afleiding. We stellen vast dat het arme beest vissnoer om zijn poten heeft. René haalt al zijn verleidingstrucs uit de kast om het beest te vangen en van het vistuig te bevrijden, maar helaas zonder resultaat.

Zilvermeeuw – Herring Gull

Zilvermeeuw – Herring Gull

Zilvermeeuw – Herring Gull

Zilvermeeuw – Herring Gull

Ook al was het opnieuw sprokkelen vanmorgen, we hebben het weer leuk en gezellig gehad op De Puinhoop. Voor de volledige telling zie deze link.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s