Stevige wandeling door AWD

Maandag 21 december 2015

Damhert - Fallow deer

Damhert – Fallow deer

Als het rond een uur of elf droog wordt, rijden Frank van Duivenvoorde en ik naar de Amsterdamse waterleidingduinen. In het noordelijke deel van dit grote natuurgebied wordt sinds een kleine week met enige regelmaat een waterspreeuw gezien. Een goede reden om daar eens lekker te gaan struinen.
We zijn nog maar net in het gebied als we Fred Klootwijk, Sam Gobin en Jurren Koerts tegen het lijf lopen. Gezellig! Ook zij zijn op zoek naar de waterspreeuw. Fred vertelt, enthousiast als altijd, over zijn ontmoeting met de ‘steenbikker’ eerder deze week: hij had de vogel toen helemaal voor zichzelf, wat een serie prachtige foto’s heeft opgeleverd.
We spreken af elkaar op de hoogte te houden en gaan, na eerst een tijdje samen op te hebben gevogeld, elk ons weegs. Frank en ik lopen van “Ingang Zandvoortse laan” naar “de Oranjekom” en vandaar door naar het betonkanaal. De dipper doet zijn naam echter eer aan en laat zich niet vinden. Wel treffen we opnieuw Fred, Sam en Jurren met wie een bak koffie drinken en nog wat bijpraten.

Betonkanaal AWD

Betonkanaal AWD

De lucht betrekt en het is duidelijk dat het weer gaat verslechteren: reden voor ons om op deze kortste dag van het jaar met stevige tred terug naar de Zandvoortse laan te lopen. Vlak bij de ingang treffen we nog een fraaie ijsvogel. Een prima afsluiting van een stevige wandeling door de AWD.

IJsvogel - Kingfisher

IJsvogel – Kingfisher

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s