‘Den Haag heeft een nieuwe burgemeester’

Donderdag 24 december 2015

Het lijkt erop dat de grote burgemeester zeldzamer aan het worden is en dat terwijl zijn kleine familielid – de kleine burgemeester – het juist goed lijkt te doen. Intrigerend toch? Voor mij is het echter gissen naar de oorzaak, dus laat ik me daar maar niet aan branden.
Vanmiddag heb ik de kans om weer eens een mooie “grote burrie” te twitchen. Vanaf de Vulkaan en de beide havenhoofden werd de vogel een dag of negen geleden voor het eerst gezien, maar vaak alleen maar langs vliegend, achter een viskotter hangend of kort ter plaatse. Sinds een dag of vier lijkt het erop dat de regio Den Haag ‘een nieuwe burgemeester’ heeft, want de vogel heeft het in de Scheveningse haven klaarblijkelijk prima naar zijn zin. Vanmiddag ben ik er met eigen ogen getuige van dat deze ‘Burgemeester van Groenland‘ ook aspiraties heeft om burgervader van Den Haag te worden: op grens van de Voorhaven en Eerste Hanen drijft dit bakbeest van een meeuw prominent en dominant tussen de andere meeuwen en als er iets te vreten wordt gevonden eist hij dit direct voor zich op en daarbij gaat het er heftig aan toe. Heel gaaf om dat zo door de telescoop te kunnen bekijken (simpele en als van de harde wind schokkerige filmpjes via link-1 en link-2).

Grote burgemeester 1e-kj – Glaucous Gull 1st-cy

Grote burgemeester 1e-kj – Glaucous Gull 1st-cy

Grote burgemeester 1e-kj – Glaucous Gull 1st-cy

Grote burgemeester 1e-kj – Glaucous Gull 1st-cy

Veel tijd heb ik vandaag niet, dus neem ik na een halfuurtje afscheid van de nieuwe ‘burgemeester van Den Haag’. Ik vertrek echter niet alvorens een kijkje te hebben genomen bij de even verderop ronddobberende zeekoet. Niet zeldzaam, maar toch ook een leuke soort, waar je als rechtgeaarde vogelaar niet zo maar langs kunt rijden.

Zeekoet - Common Murre

Zeekoet – Common Murre

Zeekoet - Common Murre

Zeekoet – Common Murre

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s