“Zeer kleine harskleurige bruller”

Dinsdag 31 mei 2016

Nu het succesvol broedseizoen (daarover later meer) voorbij is, vind ik dat ik onderstaand blog wel kan plaatsen.

Op deze prachtige, zonovergoten en praktisch windstille avond geniet ik samen met Bertus de Lange, Frank van Duivenvoorde, Jaap Engberts, Adri de Groot, Paul Schrijvershof, Ad van de Berge en enkele anderen op een niet nader te noemen plek in Zuid-Holland van een vrijwel continu baltsend mannetje woudaap (voor geluidsopnames zie link 1 en link 2). Fantastisch dat dit kleinste reigertje in de WP – Ixobrychus minutus, vertaald “zeer kleine harskleurige bruller – zo’n intrigerend geluid ten gehore brengt en dat wij daarvan kunnen en mogen genieten. Natuurlijk willen we deze kleine beauty ook graag even bekijken, maar daarvoor moeten we wat geduld opbrengen. Maar met een hete, sterke bak koffie, een lekkere stroopwafel, heel veel vogels en prettig gezelschap is dat natuurlijk geen straf. Het in Nederland zeer schaarse “rietaapje” laat zich uiteindelijk pas na ruim anderhalf uur posten zien. Het vliegt dan over een afstand van een meter of tachtig prachtig voor ons uit om al snel weer in het riet te landen. Heel erg tof!

Woudaapje - Little Bittern

Woudaapje – Little Bittern

Verder onder andere een zingende snor, een zwijgzame rietzanger, volop kleine karekieten, wat rietgorzen, een bosrietzanger, een heel “showerig” mannetje blauwborst, hinnikende dodaarzen met pullen, een koekoek, een paniek zaaiende havik, een sperwer, een vrouw bruine kiekendief en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een heel fijne avond dus!

Blauwborst - Blue throat

Blauwborst – Bluethroat

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op “Zeer kleine harskleurige bruller”

  1. Tieme Pool zegt:

    Mooie foto! Het is echt een uitdaging om vogels te fotograferen, blijkt sinds ik een teleconverter heb voor mijn 70-200.

    Deze is geslaagd!

    Groet,
    Tieme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s