“Nailed the Bast(a)ard!” ;-)

Dinsdag 20 februari 2018

Door een onverwachte roosterwijziging ben ik vanmiddag onverwacht eerder vrij. Lekker! Tsja, en dan wordt opeens de zondag ontdekte bastaardarend weer gemeld…. Ik twijfel wel even, ik heb immers door omstandigheden sinds de bergheggenmus geen enkele voor mij nieuwe soort meer getwitcht. En dat “niet-twitchen” en “gewoon-wat-vogelen” bevalt me eigenlijk prima. Maar een bastaardarend…………………

En zo sta ik tegen half drie in Polder Den Hoek in het gezelschap van onder andere Gerjon Gelling, Sam Gobin, Vincent van der Spek en Roland Wantia naar een – zij het op enorme afstand en in slecht licht –  prachtige 2e kj bastaardarend te kijken. Heerlijk, om de adrenaline van zo’n moment weer eens te voelen! (Simpel filmpje 1)

Nadat ik deze droomsoort uit en te na heb bekeken, stap ik weer in de auto. Een twintigtal seconden te vroeg, want de arend heeft eindelijk besloten te gaan vliegen. Op de schreeuw van Vincent “VLIEGT!” richt ik nog net op tijd mijn verrekijker op en zie ik door de autoruit de vogel achter de bomen verdwijnen.

Vanuit het veld komen berichten dat de vogel zich vanaf de Lekdijk ook goed laat bekijken. Dus sluit ik daar ook nog even aan bij tientallen andere vogelaars onder wie veel bekenden. Leuk om al die bekende koppen weer eens te zien! De bastaardarend zit ook hier op grote afstand en tegen een achtergrond waar hij wat in wegvalt, maar de waarneming is een grote verbetering ten opzichte van die van een half uurtje eerder. Nu is ook duidelijk te zien hoe hij aan zijn Engelse naam ‘Greater Spotted Eagle’ is gekomen. (Simpel filmpje 2)

“I nailed the Bast(a)ard” en man, wat ben ik daar blij mee!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s