Opruimwoede op de Kwade Hoek ten koste van Grote Jager?

Zaterdag 17 februari 2018

Vanmorgen vinden Bertus de Lange en ik op strand van de Kwade Hoek een aangevreten karkas van een bruinvis. De diepe houwen in het rode vlees wijzen op sporen van de grote jager die enkele weken geleden ook al eens in dit ruige gebied is gemeld. Tof!

Niet veel later treffen we wat verderop degene die zich aan de resten van het zoogdier te goed heeft gedaan: een prachtige Elsenaar, zoals de Katwijkers deze roofmeeuw noemen.

Terwijl we volop genieten van de “zeeschuimer” (filmpje 1 en filmpje 2) zien we in de verte een four-wheel-drive aankomen. Onze vrees wordt enkele minuten later bewaarheid: het zijn mensen die het karkas van de bruinvis komen opruimen. Onze opmerkingen dat hiermee het voedsel van verderop op wacht zittende grote jager verloren gaat, worden wel begrepen, maar “Er zijn al tientallen telefoontjes over deze bruinvis binnengekomen, dus…..

Erg jammer dat er zelfs in zo’n ruig natuurgebied als de Kwade Hoek, nota bene een Natura-2000-gebied, geen ruimte is om de natuur zijn gang te laten gaan en een dergelijk karkas, dat tot voedsel van andere dieren dient, te laten liggen. Nu maar hopen dat de grote jager andere prooien vindt.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s